Voeding

 
 
 
 

Detacheren

Voor MKB-organisaties kan het te kostbaar zijn om een gespecialiseerde kwaliteitsmedewerker in dienst te hebben. Echter ook voor MKB-organisaties is het van belang om een professional te hebben, die met een kritische blik uw processen volgt en verbetervoorstellen inbrengt. Vooral voor het opstellen en beheer van de gevareninventarisatie en risicoanalyse is specialistische kennis nodig om te voldoen aan de wettelijke HACCP en traceerbaarheid verplichtingen en de eisen die de klant aanvullend stelt.

Door te kiezen voor detachering via Quadraat Advies heeft u op vaste momenten een kwaliteitsmedewerker ter beschikking, die u kan ondersteunen op het gebied van kwaliteitsmanagement. Daarnaast kan detachering ook uitkomst bieden voor organisaties in een overgangsfase (u hebt per direct een vervanger nodig) of bij grotere projecten (waar u voor een periode extra mankracht nodig heeft). Door te detacheren hoeft u geen structurele investering te doen in personeel, maar kunt u wel bouwen op professionele inzet.

 

Opzetten van voedselveiligheidssystemen

In de voedingsmiddelenindustrie zijn diverse wetten en normen ontwikkeld om de voedselveiligheid te borgen. De klant heeft daarnaast vaak nog met aanvullende eisen met betrekking tot het aantoonbaar maken van uw kwaliteit en/of voedselveiligheid via certificaten als BRC, IFS, HACCP, GLOBALGAP, ISO 22000, FSSC 22000, etc..

Quadraat Advies kan u uitstekend begeleiden bij het opzetten, implementeren en onderhouden van een voedselveiligheidssysteem gebaseerd op wetgeving en één of meerdere van de bovenstaande normen. Ook kunnen wij u adviseren bij de keuze welke norm voor u strategisch van belang is.

 
 

Opstellen van ingrediëntendeclaraties

Een ingrediëntendeclaratie dient te voldoen aan een groot aantal wettelijke eisen met betrekking tot:

  • Volgorde van het vermelden van de gebruikte ingrediënten met de eventuele gewichtsaanduidingen
  • Allergenen
  • Genetisch Gemodificeerde Organismen


Quadraat Advies begeleidt u graag bij deze complexe materie.

 

Trainingen

Quadraat Advies biedt onder andere de volgende trainingen aan:

  • Basistraining Hygiënisch werken
  • Inzicht in normen en wettelijke eisen
  • Het opzetten van een HACCP-systeem
  • Interne audits
 
 
 

Leveranciersaudits

Elke voedingsmiddelenbedrijf heeft een groot aantal leveranciers van grondstoffen, halffabrikaten en verpakkingsmaterialen. Daarbij is het van het grootste belang, dat ook deze leveranciers dezelfde hoge eisen stellen aan voedselveiligheid als u. Controle van deze leveranciers is dan ook noodzakelijk om deze zekerheid te verkrijgen. Quadraat Advies heeft jarenlange ervaring met het uitvoeren van audits en kan deze deskundig en efficiënt voor u verzorgen.